Montage Benodigdheden

Wat heb je nodig?

Kit Kitverwijderaar
Afkortzaag/decoupeerzaag Meetlat
Oude doek Trap
Rubberen hamer  

 

dozen panelen

Maak de dozen 24 uur voor gebruik open en laat de tegels aan de temperatuur van de ruimte wennen. Leg de materialen gereed. Wij bevelen aan de kit van Nature@ home te gebruiken. Deze is perfect geschikt voor verlijming van de panels op bijna elke ondergrond.

schoonmaken muur

De muren dienen schoon en vetvrij te zijn. Bij poreuze ondergronden adviseren wij eerst een Primer aan te brengen.

opslag cocomosaic panelen

Het is verstandig verschillende panels uit verschillende dozen met elkaar te mengen om de verschillen in schaduw zo natuurlijk mogelijk over de wand te verspreiden.

kitten van het wandpaneel

Er dienen 8x8 dotten kit aangebracht te worden op de achterzijde van het paneel

plakken van de wandbekleding

Plak het panel op de muur en druk het gedurende 5 seconden aan om er zeker van te zijn dat het gehele paneel aan de muur bevestigd is. Zorg ervoor dat het volgende paneel in lijn ligt met het vorige. Indien je ervoor kiest voegen tussen de panelen te maken laat je een ruimte van 3 mm open. Als je geen voegen wenst, is een ruimte van 1-2 mm genoeg.

aanbrengen en voegen van het wandpaneel

Als u klaar bent, kunt voegmiddel gebruiken om de voegen te dichten. Indien de ruimte slechts 1-2 mm is kan het ook met kit. Haal de resten weg met een natte oude doek. Als de panelen te groot zijn en gesneden moeten worden, scheur dan eerst het panel af op een lijmverbinding en zaag het vervolgens op de juiste maat met een afkortzaag.

natuurllijke afwijking

Note:

De Coco panels zijn 100% natuurlijk en handgemaakt. Geen enkele tegel is identiek. De soms duidelijke overgang van het ene naar het andere paneel moet dus beschouwd worden als onderdeel van een natuurlijk eindresultaat.

gebruiksmogelijkheden

Cocomosaic tegels kunnen gemakkelijk worden aangebracht. Je hoeft geen expert te zijn om een natuurlijk karakter aan uw ruimte te geven. De gebruiksmogelijkheden zijn heel divers: als muurpaneel, als vloer- of plafond bekleding, in woonkamers, bij de open haard, in de slaapkamer of zelfs in de badkamer.