Over Ons

cocosnoot stukjes voor productieCocomosaic maakt natuurlijke, unieke, handgemaakte, innovatieve en eco vriendelijke wandbekleding die tegelijkertijd ook een luxe en exotische warmte uitstraalt. Wat is het verhaal achter deze succesvolle en innovatieve manier van het decoreren en bekleden van muren en wanden?

 

Ontstaan van het bedrijf

In Indonesië zijn er schelpen van kokosnoten in overvloed. Kokosnoten zijn immers de grondstof voor de productie van kokosmelk en de verwerking van het vruchtvlees. De schelpen blijven over en werden tot voor kort alleen verwerkt tot houtskool. Cocomosaic heeft een methode ontwikkeld om dit restmateriaal te verwerken tot handzame, decoratieve wandpanelen.    
 

Productieproces

handmatige productie van de panelsDe klassieke Cocomosaic panels worden met de hand gemaakt door de schaal van een kokosnoot in kleine, perfect afgemeten vierkante stukjes te snijden. Hierna worden ze tot grotere panelen in tegelformaat verlijmd. De variatie in producten wordt verkregen door de binnenkant of de buitenkant van de schil te gebruiken en daarna te lakken of te verven. Alleen water gedragen, praktisch geurloze lijmen, lakken and verven worden gebruikt bij de vervaardiging van de Cocomosaic producten.
 

Verantwoord ondernemen

opslag van cocomosaic in Indonesië

Gezien het hoge armoedecijfer in Indonesië is de productie van de tegels een schot in de roos voor de inheemse bevolking. Zo kan een productie van 250 m² minstens 40 arbeiders een hele maand bezighouden. De innovatieve manier om voormalige afvalproducten te gebruiken als grondstoffen voor decoratieve natuurlijke panels, heeft gezorgd voor veel werkgelegenheid in de regio. Voor deze prestatie heeft Cocomosaic in het recente verleden diverse presidentiële prijzen en awards gewonnen.

 
Nature@ home is aangewezen als Nederlandse distributeur voor het complete productassortiment van Cocomosaic.